Varför Lyser inga Stjärnor?

Varför Lyser inga Stjärnor?

Varför Lyser inga Stjärnor?

Filmen är en saga om att överleva i svåra situationer. Om att göra upp med sina egna rädslor. En skildring ur ett barns perspektiv av en familj på väg att splittras. I en 2-dimensionell sagovärld där endast fantasin sätter gränserna ska en liten pojke plocka fram hjälten i sig och finna svaret på varför inga stjärnor lyser över honom och hans lillasyster. "Varför Lyser inga Stjärnor?" är Martin Sjögrens examensprojekt från Filmhögskolan vid Göteborgs universitet.

Dag 10 & 11: Ain't No Mountain High Enough

Inspelningen har startatPosted by Mats Nilsson Tue, November 03, 2009 20:06:08
24 & 25/10 -09


Då var karusellen igång igen, inspelningsblock två var här och klockan så där tidigt igen och jag var på väg ner till parkeringen för att möta upp med Martin som antagligen redan stod och väntade. Det regnade, jag frös, var trött och hade ont i halsen. Väldigt behagligt känsla att sätta sig i bilen och veta att man slipper jobba ute i skogen. Vi skulle nämligen de närmaste fyra dagarna befinna oss inne i en studio ute på Hisingen.

Det som skulle spelas in var slutscenen i filmen. Vill inte avslöja för mycket om skeendet eller förstöra framtida upplevelser för de 1000-tals människor som faktiskt läser denna blog.

Något jag dock kan avslöja är att på produktionen så var det en himla massa nya människor. Våran ordinarie produktionsledare var i Malmö över helgen för att pitcha en dokumentärfilm för SVT. Så vi hade en tillfällig ersättare till henne och denna någon hette Hedvig "Ugglan" Lundgren. Vi hade även fått påökning i form av en platschef vid Nanna, en inspelningsassistent vid namn Hosea mer känd som Paco. Också den man som skulle vara andra blockets inspelningsledare Emanuel.

Sen fick vi även in en ny elektriker/ljuskille, GARDAN.

Jag har säkert glömt någon nu, hmm ja vi hade en ny person på B-Foto för en dag Nea kallades hon om jag inte tar helt fel.

Sen icke att förglömma vår nya attributör Liv som ryckte in när vår egna Petra Valén var ute och vänstrade på en annan filminspelning.

Ja som ni säkert förstår så var det en himla massa nya människor och det var första dagen på ett nytt block, det blev lite strul första dagen men det får man väl räkna med.

Inga stora problem bara lite segt, man lär känna varandra och lär sig hur alla arbetar, hur man ska arbeta ihop etc. sådana saker tar ett litet tag så är det bara.


Väldigt trevligt var det många fina bilder var det, men ska inte avslöja för mycket, lägger upp några bilder om ett tag så ni kan drömma er bort tills the real deal finns att tillgå.


Dagens Stjärnor


Scenografi avdelningen - för en scenografi som saknar motstycke i svensk film (trotts undermålig budget)

Paco - Han ordnade, han fixade, han hade varit saknad, mannen med maten. PACO!

Emanuel - Han kom, Han såg, Han Styrde!Dagens låt


Marvin Gaye & Tammi Terrell - Ain't No Mountain High EnoughRock On!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Mats Nilsson Thu, November 05, 2009 11:37:27

minst 1000läsare. xD bilderna ska få komma upp så snart jag får dom till min dator. promise!

Posted by Elin H Thu, November 05, 2009 04:03:23

1000 läsare!! Najs! :D

Åhhh, det är så spännande att läsa. Ser fram emot bilderna. Och filmen! KRAM

Posted by John Tue, November 03, 2009 20:25:16

Det är galet att ni får allt att funka med nytt folk som delar samma bild hur allt ska bli... och alla som ställer upp!! Hur gör ni?! Alla människor som investerar sin tid och en icke oansenlig del av sitt liv det antal dagar de är med är värda världens största stjärnor! :) + Bloggaren som gör det möjligt att följa filminspelningen från Estockholmo! Mer sånt! Mer juicy goodies från inspelningen!! :)