Varför Lyser inga Stjärnor?

Varför Lyser inga Stjärnor?

Varför Lyser inga Stjärnor?

Filmen är en saga om att överleva i svåra situationer. Om att göra upp med sina egna rädslor. En skildring ur ett barns perspektiv av en familj på väg att splittras. I en 2-dimensionell sagovärld där endast fantasin sätter gränserna ska en liten pojke plocka fram hjälten i sig och finna svaret på varför inga stjärnor lyser över honom och hans lillasyster. "Varför Lyser inga Stjärnor?" är Martin Sjögrens examensprojekt från Filmhögskolan vid Göteborgs universitet.

Dag 8 & 9: Mama I'm Coming home

Inspelningen har startatPosted by Mats Nilsson Fri, October 30, 2009 23:19:48
3 & 4/10 -09


De två sista dagarna på inspelningsblock ett, vi var ute i Älvsåker i ett hus som var lånat utav en väldigt trevlig bonde vid namn Gunnar. Bondparet Gunnar och Anna-Lena är hur gulliga som helst, men med tanke på vad grannar har sagt till oss både innan och efter vi har pratat med Gunnar tyder på att Grannskapet är ett tydligt fall för Aschbergs Grannfejden.


Anyway, nu fick vi ju låna huset och bitvis under några veckor så har våran kära Rekvisitör Kristina gjort underverk med detta fallfärdiga ruckel och förvandlat ett rum till två 80-tals barnrum.

Det var 2 väldigt trevliga dagar, och det blev tydligt att vi arbetade bäst inomhus, båda dagarna var vi nämligen klara i tid.

Scenerna vi skulle spela in var några av de första scenerna i filmen då Jocke var inne i sitt pojkrum och gjorde lite olika saker som pojkar kunde tänkas göra i sitt rum på den senare delen av 80-talet. Alltså var det endel LPskivor, skitcoola affischer, NINTENDO, måla med kritor och gråta med sin syster.

Det senare var något som var lite svårt för våra kära barn och endel omtagningar blev det. Men det understryker ju bara att gränsen mellan skratt och gråt är väldigt tunn.

Det blev väldigt fina och känsliga scener som säkert väckte nostalgiska känslor hos fler än mig i teamet.


En enorm eloge till Kristina för att ha fångat känslan av det krispiga 80-talet på ett extremt fint sätt. Det kändes som att komma hem igen.


På söndagen fick även celebert besök av modern i filmen Victoria Brattström även känd från Poliser och Saltön. Victoria tillför väldigt mycket tycker jag personligen till att få fram något extra hos barnen. I det här fallet var det Dennis som fick spela en kort stund mot henne och när han hade vant sig vid att bli skriken på av en okänd människa som skulle vara hans mor så skapades något väldigt fint.


I övrigt kan man väl säga att det blev väldigt fina bilder. Vi fick säga Adjö till våra ljuskillar Björn och Erik som skulle vidare mot nya vidder och vi fick även säga adjö till varandra för några veckor framöver innan inspelningsblock två.

Vi fick äntligen säga adjö till mig själv som inspelningsledare, det skulle bli väldigt skönt att få slippa sadla den rollen och fokusera mig mer på barnen och vara allmänt behjälplig på inspelningen eftersom jag känt att jag inte riktigt kunnat fokusera på det jag brinner för och kan.


Men nog om det nu, mer om det får ni läsa senare i bloggen, nu är det tack och godnatt.


Dagens Stjärnor


Kristina Sandfors - För att ha skapat det rum jag drömde om som barn

Victoria Brattström - För inspirerande skådespeleri

Håkan - Han som byggde väggen alla pratar om.


Dagens Låt

Ozzy Osbourne . Mama I'm Coming Home.Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Elin H aka Henning Tue, November 03, 2009 03:09:55

åhhhh vad jag vill se den här filmen!!!

Posted by John Mon, November 02, 2009 19:51:18

Jag hoppas att ni fick grymma bilder och att alla hämtade sig från första blocket lagom till att köra igång det andra! Kan inte vänta på att få se some material! /John