Varför Lyser inga Stjärnor?

Varför Lyser inga Stjärnor?

Varför Lyser inga Stjärnor?

Filmen är en saga om att överleva i svåra situationer. Om att göra upp med sina egna rädslor. En skildring ur ett barns perspektiv av en familj på väg att splittras. I en 2-dimensionell sagovärld där endast fantasin sätter gränserna ska en liten pojke plocka fram hjälten i sig och finna svaret på varför inga stjärnor lyser över honom och hans lillasyster. "Varför Lyser inga Stjärnor?" är Martin Sjögrens examensprojekt från Filmhögskolan vid Göteborgs universitet.

Dag 4: Frozen

Inspelningen har startatPosted by Mats Nilsson Sun, October 04, 2009 03:33:28
29/9 -09

Det är inte lätt att skriva bloggar, speciellt när man inte kan.
Som ni kanske märkt så ligger jag lite efter realtiden, detta i och med att jag helt enkelt inte haft någon tid till det. Jag lovar dock att ett inlägg för varje dag ska komma upp. Så fort det bara går.

Hur som helst, denna gudsförgätna tisdag skulle vi spela in "kyrkogårdsscenen".
Sagt och gjort, vi började någon timme innan mörkret föll på med ljusrigg och scenografi. Vi hade för avsikt att vara färdig med alla bilder omkring klockan 03:00.
Det blev inte fallet.

Den här dagen är så mycket skönare att tänka på än den var att uppleva. När vi tillslut fick all teknik att fungera var det någon som glömt rekvisita i Göteborg.
Alternativ fick skapas hittas och vår vackra produktionsledare Erika tog en rallytur till Göteborg och hämtade vad som saknades.

När dessa små saker var ur världen tog vi 2~3 bilder, åt mat sen när vi skulle börja igen så insåg vi att Dennis svärd saknades. Ingen visste vart det var.
Utan svärd ingen scen, ingen scen ingen film.
Så enkelt var det.
Så om någon nu mot förmodan råkade åka förbi kohagen vi befann oss i, runt klockan 12~01 så såg det nog ganska konstigt ut. Gravstenar utsatta, stora lampor som lyste för fulla muggar och ca 15 personer med pannlampor som osystematiskt sökte av hagen efter ett träsvärd.
Efter ca 45~60 minuter när uppgivenheten var våran enda följeslagare så kunde man i Gunnebo höra ett glädjens, fanfar- liknande utrop från vår regissör Martin Sjögren när han hittade svärdet! En helt sjuk känsla, antagligen jämförbart med känslan som Olof Mellberg känner när Zlatan gör ett avgörande mål i en viktig landskamp.

Nu var våra fiender reducerade till kyla och vilja/ork. För första gången denna höst så väljer moder natur att belöna oss med minusgrader och frost. Vi hade alltid någon/några på jour för att klä på barnen täckjackor, mössor och vantar. Barnen frös och vi frös, till råga på allt är det svårt att stressa fram bra bilder.
Men tillslut så var vi iland, jag tror aldrig att jag har uppskattat min säng så mycket som när jag somnade klockan ~06:50.

Dagen Stjärnor

Martin Sjögren - för sin berättarkonst, även för finnandet av "the mastersword"
Arvid - För konsten att springa med rök
ALLA - För att ni fullföljde den jobbigaste dagen under block ett.

Dagens låt


Rock n' Roll


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ove Sun, October 04, 2009 22:08:21

Roligt att man kan följa utvecklingen i filmen genom din blogg. Hoppas att ni lägger ut lite mera bilder. Kämpa vidare och ha det bra.

Posted by Morsan Sun, October 04, 2009 21:55:20

Jag kan se Martin framför mig när ni hittade svärdet. Det är bra Mats att du håller reda på Martin. Vad duktiga ni är trots alla motgångar. Fortsätt att skriva så vi vet hur det går.

Posted by John Sun, October 04, 2009 09:34:09

Jag måste bara säga att jag uppskattar bloggen ofantligt mycket Mats! TACK! Och så himla härligt att läsa om svärdvrålet! Jag kan förstå och känna den oerhörda vändning från uppgivenhet till fullfjättrad ufori att man nästan glömmer bort att man är en timme försenad redan från start! ;) Ni är bäst! Rock on!

/John