Varför Lyser inga Stjärnor?

Varför Lyser inga Stjärnor?

Varför Lyser inga Stjärnor?

Filmen är en saga om att överleva i svåra situationer. Om att göra upp med sina egna rädslor. En skildring ur ett barns perspektiv av en familj på väg att splittras. I en 2-dimensionell sagovärld där endast fantasin sätter gränserna ska en liten pojke plocka fram hjälten i sig och finna svaret på varför inga stjärnor lyser över honom och hans lillasyster. "Varför Lyser inga Stjärnor?" är Martin Sjögrens examensprojekt från Filmhögskolan vid Göteborgs universitet.

Dag 12 & 13: My Sweet Shadow

Inspelningen har startatPosted by Mats Nilsson Sat, November 21, 2009 20:38:39
26 - 27/10 -09


Då var det dags för de två sista dagarna i den stora studion och vi var glada att välkomna Wilma tillbaks på set. De två dagarna innan så hade det bara varit bilder på Dennis och hans skugga. Men nu var det dags för Wilma och komma in och styra upp hela situationen på berget.

Vi fick även välkomna tillbaks vår flagranta produktionsledare Erika Olsson från sin pitchning i Malmö.

Det va skönt att ha hela gänget på plats och alla var varma i kläderna. Nu var vi på gång, Båda de här dagarna flöt på utan några större missöden med undantag för några mindre schema överträdelser. Dessa bekämpades dock av Emanuel i sann inspelningsledaranda.


En liten men ack så rolig detalj är att vi spelade in filmens första stunt som Dennis själv fick göra. Ja jag vet, det låter både farligt och väldigt spännande. Det va inte så dramatiskt, och jag vet inte riktigt om man ska kalla det för ett stunt. Det gick ut på att Dennis skulle stå på en "klippkant" och detta skulle filmas nerifrån avgrunden, han hade halva fötterna utanför kanten på klippan och vi var lite oroliga för att han skulle ramla ner. Det var faktiskt ganska högt, uppskattningsvis fyra meter åtminstone. Efter som man i denna bild inte såg framsidan av Dennis kropp så var det ganska så lugnt. Vi satt fast remmar runt hans bälte och så hade vi 2 - 3 personer uppe på platån som höll i remmar och dennis medans 4 personer stod nedanför med ett utsträckt tyg ifall han skulle ramla, så det var väldigt säkert. Jag tror att vi var mer oroliga än Dennis i alla fall. och alla lever ju fortfarande så vi får väl tro att det gick bra. :)


Det som för barnen var den allra största utmaningen de här dagarna i studion var att de skulle spela mot något som inte fanns. Det är lite klurigt och vi nu är det upp till post-produktionen att få till det på ett bra sätt. Det blir spännande att få se, personligen är jag nervös för den delen. Det är ju i och för sig bara för att jag inte har den blekaste aning om hur man löser det eller hur det funkar. :)


jäjä, jag skulle kunna skriva massa mer saker men vill inte avslöja allt för mycket.

Var en fantastisk upplevelse och lite av en dröm som gick i uppfyllelse och jag hoppas att man kan få chansen att uppleva det igen. Tack hela gänget för att ni gjorde ett så fint jobb. <3


over and out, rock n roll etc


Dagens Stjärnor


Nanna - Vår platschef som har koll på allt och alla


Sara Blomqvist - Vår producent som bidrar med skämt, skönsång och fakturor. Vår produktions motsvarighet till Prussiluskan. <3


Liv - Hon som ställer upp när till 100% när Petra vänstrar med Hannas produktion. Ingen har sådan stenkoll på barnens prylar som hon.
Dagens låtar


In Flames - My Sweet ShadowMike Oldfield - Moonlight Shadow