Varför Lyser inga Stjärnor?

Varför Lyser inga Stjärnor?

Varför Lyser inga Stjärnor?

Filmen är en saga om att överleva i svåra situationer. Om att göra upp med sina egna rädslor. En skildring ur ett barns perspektiv av en familj på väg att splittras. I en 2-dimensionell sagovärld där endast fantasin sätter gränserna ska en liten pojke plocka fram hjälten i sig och finna svaret på varför inga stjärnor lyser över honom och hans lillasyster. "Varför Lyser inga Stjärnor?" är Martin Sjögrens examensprojekt från Filmhögskolan vid Göteborgs universitet.

Dag 7: Slow Ride

Inspelningen har startatPosted by Mats Nilsson Wed, October 28, 2009 12:11:29
2/10 -09

Notskogen, det är namnet som vår eminente regissör gav denna scen. Dagen var den dag under första blocket som innehöll minst antal inställningar att fota. Det var 3~4 inställningar vi skulle fota, vilket innebar att vi inte behövde känna någon som helst press. Det skulle ta ca 2~3 timmar i värsta fall hade vi sagt. 6 timmar senare på väg hem från inspelningsplatsen så hade jag ett leende på läpparna. Det sägs att hoppet är det sista som lämnar människan, jag kan av egen erfarenhet berätta att det är helt fel, det är humorn.

Väl plats så placerade vi i lugn gemak ut aggregatet, parkerade våra bilar vid vägen och började bära in ljus och rekvisita in i skogen ca 100meter från vägen.
Hur resten av dagen gick till är som i dvala, när jag tänker på det så kan jag inte förstå riktigt hur det kunde ta så lång tid som det trots allt tog. Men en sak är klar, det blev riktigt fina bilder. Det var bara bilder på när barnen vandrade genom en skog som var väldigt idyllisk och kantad av flygande noter. Det var när allt kommer omkring en ganska mysig dag. Det var skönt att inte känna någon stress utan bara göra det vi var där för utan att behöva tänka på att man måste vara klar med en särskild bild vid en viss tid.
Helt enkelt så kändes det som att sova länge bara för att man kan, man var liksom fast i en form av mysig mjuk dröm. Gött :)

Dagens Stjärnor.

Madde – Det är svårt att uppskatta en skripta som inte gör fel. Man märker det helt enkelt inte.
Petra – Förste not dirigent och stämningshöjare.
Lisa – Våra inspelnings assistent som bjöd på kalas god mat ute vid sjön!

Dagens Låt

Foghat – Slow Ride