Varför Lyser inga Stjärnor?

Varför Lyser inga Stjärnor?

Varför Lyser inga Stjärnor?

Filmen är en saga om att överleva i svåra situationer. Om att göra upp med sina egna rädslor. En skildring ur ett barns perspektiv av en familj på väg att splittras. I en 2-dimensionell sagovärld där endast fantasin sätter gränserna ska en liten pojke plocka fram hjälten i sig och finna svaret på varför inga stjärnor lyser över honom och hans lillasyster. "Varför Lyser inga Stjärnor?" är Martin Sjögrens examensprojekt från Filmhögskolan vid Göteborgs universitet.

Dag 5: Twinkle Twinkle Little Star

Inspelningen har startatPosted by Mats Nilsson Mon, October 05, 2009 17:09:13
30/9 -09

Sova är skönt
, tänkte jag när jag vaknade 15 minuter innan jag och Martin skulle åka. Uppskattningsvis hade jag sovit till och från mellan 06:48 - 11:23. Länge sen jag upplevt en liknande mörhet.
Dagen började med ett lunchmöte mellan mig, Martin och Erik. Vi eller snarare Erik och Martin (jag befann mig i någon form av halvsovande dvala) bestämde vilka bilder och inställningar vi skulle behålla och inte för torsdagens inspelningar.
Efter det så begav vi tre oss ut mot trollskogen i Gunnebo för att ta några pick up bilder från tisdagen.
Det va riktigt roligt faktiskt. Vi skapade varelsen Lord Helmet, gjord av pinnar, två röda lampor och lite mossa. Lord Helmet gav oss många skratt innan vi begav oss till kohagen några kilometer bort.

Det var en ganska lugn dag med ganska få inställningar, dock så krävde inställningarna, mörker, mycket scenografi, mycket ljus och alldeles lagom mycket finlir.
Människan är fantastisk på många sätt. Speciellt när det kommer till anpassning. eller?
Den här dagen gick vi in och alla visste att vi hade väldigt få inställningar att göra. istället för att bara köra på och göra klart det i vanlig hastighet så jobbar alla lite segare är lite gladare och pillar på sin inställning lite mer än vanligt. Inget fel med det i sig, det blev fantastiskt vackra bilder.
Det enda man egentligen kunde klaga på var att vi var lite ont om folk och det blev tungt arbete för vissa.
I övrigt passerade dagen mest som dagar gör och vi gjorde det vi skulle om än inte i den hastighet jag personligen hade önskat.
Finns inte så jätte mycket mer att skriva faktiskt :)
Vädret var dåligt, Maten var god, Petra fick köra aggregat (väldigt nöjd var hon över detta) och Det blev sjukt bra tillslut.

Dagens Stjärnor

Petra - för körandet av aggregatet och för en fantastisk scenografi.
Erika - Folk förstår inte hur mycket du gör. <3
Lord Helmet - Tack för att du finns.

Dagens Låt

The Wiggles - Twinkle Twinkle Little Star
Rock n' Roll