Varför Lyser inga Stjärnor?

Varför Lyser inga Stjärnor?

Varför Lyser inga Stjärnor?

Filmen är en saga om att överleva i svåra situationer. Om att göra upp med sina egna rädslor. En skildring ur ett barns perspektiv av en familj på väg att splittras. I en 2-dimensionell sagovärld där endast fantasin sätter gränserna ska en liten pojke plocka fram hjälten i sig och finna svaret på varför inga stjärnor lyser över honom och hans lillasyster. "Varför Lyser inga Stjärnor?" är Martin Sjögrens examensprojekt från Filmhögskolan vid Göteborgs universitet.

Dag 3: Bridge Over Troubled Water

Inspelningen har startatPosted by Mats Nilsson Thu, October 01, 2009 02:49:26
28/9 -09

*pip pip pip*
Eller snarare "I'm bad, i'm bad, i'm really really bad...".
Ja, det är så min väckarklocka låter och just denna dag är den inställd på att väcka mig vid den högs oheliga tiden 06:20. Då inspelningen ska starta vid 08:45 kändes det som en "bra" tid att stiga upp.

Den här dagen skulle dock komma att bli aningen mer komplex än vad vi tänkt oss från början. När vi tidigare för någon vecka sen diskuterade just denna inspelningsplats så sa någon ungefär "Den ligger bredvid en väg, men det kan vara västsveriges mest otrafikerade väg". Jag håller absolut med, det åkte nästan inte en bil förbi.
Tyvärr gäller det senare påståendet endast mellan 03:15 och 03:20 (helgdagar). All annan tid på dygnet och året så är där så mycket traffik att Bombays centrala gator bleknar i jämförelse.

Som ni kanske förstår så innebar detta förseningar i varenda scen vi tog där ljud var inblandat. Men en sjukt stor eloge till alla i teamet som höll den goda andan vid liv och kämpade ända in i slutet.
Sa jag förresten att vårat mobila elagrigat även lade av i den andra eller tredje inställningen vi tog? där har vi ytterligare ett dröjesmål.

Men NOG om allt som gick fel, en hel del saker gick strålande, även om det krävdes ett par extra tagningar pga trafiken och de helvetiska flygplanen som kontinuerligt flög rakt över våra svett beprydda hjässor.

Inspelningen denna dag kretsade kring den ypperligt vackra bro som våra scenografer Petra Valén och Anders Muammar byggt föregående dag.
Vacker var den att skåda. Ni kommer att förstå vad jag pratar om senare.
Vi hade även ett par tillskott i teamet denna ypperligt fina och broliga dag.
Detta i form av Robert Larsson och Petra två (har inte fått något efternamn på denne).
Robert är en Lule' bo som man annars kan se irra omkring på Göteborgs gator eller på något schysst stand up hak. Stå upp komiker lyder titeln som denna man bär. Men denna dag så var han skådespelare, en grym sådan. Han slog oss med häpnad om jag ska vara ärlig. Även fast jag har repat med honom flertalet gånger så var det så var hans agerande idag en betydlig bit över förväntan. Tack för den robban :).

Sen måste jag nu innan jag slutar berätta om en rolig sak.

SVARTA PENGAR

Ja, nu är det så att vi har två fantastiska barn på platsen, sen är det ett drygt 10tal vuxna. När man smider samman dessa två element så sker vissa krockar, en liten sådan krock är de vuxnas kontra barnens vokabulär. Många vuxna svär när det man gör fel eller när något går åt pipsvängen så att säga.
Där föddes idéen om listan.
Listan består av alla vuxnas namn på inspelningen och för varje svordom en vuxen säger så dras ett sträck bakom dennes namn på listan, varje sträck är värt 1kr.
Detta skall betalas innan det första inspelningsblockets slut i en burk som barnen nu mer har i sin ägo. På burken står en text och den lyder SVARTA PENGAR.
En liten notis är att efter första dagen fanns på barnens papper mer än 100 sträck.

Dagens stjärnor
Erik Andersson - För helt otroliga bilder- sjukt vackert.
Robert Larsson - För en helt enastående karaktärsförvandling.
Anders Muammar och Petra Valén - Det är inte lätt att bygga broar...

Dagens låt - Det enda raka blir att lägga in två låtar.

Simon and Garfunkel - Bridge Over Troubled WaterMagnus & Brasse: Svordomsvisan


Tack för idag. <3