Varför Lyser inga Stjärnor?

Varför Lyser inga Stjärnor?

Varför Lyser inga Stjärnor?

Filmen är en saga om att överleva i svåra situationer. Om att göra upp med sina egna rädslor. En skildring ur ett barns perspektiv av en familj på väg att splittras. I en 2-dimensionell sagovärld där endast fantasin sätter gränserna ska en liten pojke plocka fram hjälten i sig och finna svaret på varför inga stjärnor lyser över honom och hans lillasyster. "Varför Lyser inga Stjärnor?" är Martin Sjögrens examensprojekt från Filmhögskolan vid Göteborgs universitet.

Dag 2: I'll be there.

Inspelningen har startatPosted by Mats Nilsson Tue, September 29, 2009 15:26:01
27/9 -09

Trollskogen i Gunnebo.


Svetten slakar, jag andas häftigt, hjärtat pumpar som aldrig förr, jag ser stjärnor och livet passerar i revy framför mina ögon. Håller jag på att dö?
Nej, det visar sig att jag klockan 08:35 på en söndag under gråmulen himmel befinner mig i en skog några mil söder om centrala Göteborg. Bärande kamerautrustning från vägen till den första inspelningsplatsen som uppskattningsvis är 800meter in i skogen.

Det kanske är dags att ta itu med träningen?
Tänkte jag då jag satt mig ner i på en mossig sten i en riktig trollskog och snus alltjämt medan jag antagligen såg ut som om jag precis slutfört ett Marothonlopp.
Tack och lov finns det människor i denna produktion som inte mist sin ungdoms vitalitet och viger i behåll.
De som drog dagens största strå i upp och nerförsbackar var ljuskillarna Björn och Erik som visade sig vara ena riktiga klippor, fram och tillbaks- fram och tillbaks.
Man kanske skulle börja träna igen?
Tänker jag.

Tack vare en viss tidsoptimism i schemaläggningen gällande hur lång tid det skulle ta att förflytta alla saker genom skogen så hamnade vi redan från början aningen efter, en timme eller två sisådär.

Väl djupt inne i skogen så fotade vi några inställningar när barnen kommer fram till ett vägskäl. Bilderna blev väldigt fina tack vare ett gediget arbete av våran fotograf Erik Andersson och hans partners in crime Hans Bellfrage- b-foto och Maria Evelius- Passare.

Sen begav vi oss tillbaks mot vägen för att fota på några locations som låg betydligt mycket närmare vägen. under den här delen av dagen så gick allt som på räls (kameran med).
Även våran rekvisitör Kristina Sandfors fick visa framfötterna när hon byggde om ett gäng stubbar och gjorde fina små fotspår. Ni får se mer sen. :)


Dagen gick trotts en försening i början av dagen ganska så bra. Vi hann med det mesta vi ville och kom hem i en ganska så anständig tid. De flesta var ganska möra när dagen var slut.

Jag har fortfarande svårt att förstå vilken apparat vi har satt igång.
Det går inte att tacka alla fantastiska människor nog mycket, jag är extremt glad för att jag får vara med och ta del av denna produktion. tack <3


Dagens stjärnor
Maria "Mev" Evelius - att bära en Jib genom skog och mull är inte lätt <3
Erik Andersson (ljuskillen) och
Björn Dokken - För ett helt enastående slit utan klagan
Kristina Sandfors - För väldigt vackra stubbar och tomtespår i trollskogen.

Dagens låt tillägnad våran kostymör Pernilla Ekstrand.

Jackson 5 - I'll Be There