Varför Lyser inga Stjärnor?

Varför Lyser inga Stjärnor?

Varför Lyser inga Stjärnor?

Filmen är en saga om att överleva i svåra situationer. Om att göra upp med sina egna rädslor. En skildring ur ett barns perspektiv av en familj på väg att splittras. I en 2-dimensionell sagovärld där endast fantasin sätter gränserna ska en liten pojke plocka fram hjälten i sig och finna svaret på varför inga stjärnor lyser över honom och hans lillasyster. "Varför Lyser inga Stjärnor?" är Martin Sjögrens examensprojekt från Filmhögskolan vid Göteborgs universitet.

dag 1: Varför lyser inga stjärnor.

Inspelningen har startatPosted by Mats Nilsson Tue, September 29, 2009 14:13:27
26/9 -09

Så nu bär det äntligen av!
Idag startade vi alltså maskinen som vi i över ett års tid med kärleksfull noggrannhet försökt att bygga.
Kommer den att starta? Sitter någon i förarstolen? Har barnen det bra? Räcker elaggrigatet. Ja som ni säkert förstår så var frågorna för oss många.

Våra frågor till trotts så startade dagen och vi begav oss ut mot Fjärås, Vädret var gråmulet och blåsigt, detta väder höll sig hela dagen lång.

Det började lite små knaggligt eftersom vissa var sena och endel hade inte riktigt sadlat sina roller ordentligt, Början på första dagen var det de rutinerade som gjorde det mesta och fick maskinen att starta. Jag var inte en av dem :).

Jag är tämligen obevandrad när det kommer till filminspelningar, jag har ju mest hållit på med teater och musikfestivaler innan.Där har jag haft liknande arbetsuppgifter så som scenchef och eventmanager. Men vad en inspelningsledare skulle göra hade jag inte riktigt koll på. Där av började den första dagen lite darrigt, men så småningom så var även var även vi eftersläntrare inne på banan och det flöt på.

Eftersom vi gjort några ändringar i schemat så mjuk startade vi första dagen med barnen och teamet, Det var inga dialoger som spelades in utan vi fotade enbart bilder när barnen vandrade. Detta berättade vi med hjälp av pixliga träd och berg, skylift och bluescreen.
(Till alla er som har en kärlek till den pixliga 8-bits, you're in for a treat.)
Jag vill dock tillägga en sak till berättandet. Barnen Wilma och Dennis är begåvade med att inte behöva använda ord för att berätta saker, deras insatser framför kameran är mer än man kan kräva av barn, helt enastående.
En sak kan inte sägas nog många gånger till barnen Ni är helt fantastiska!


Varje dag ska jag dela ut några stjärnor till enastående prestationer och jag kommer även att lägga ut en låt som får tala för sig själv gällande hur dagen har varit.

Dagens stjärnor går till
Martin Sjögren - För att ha samlat ett helt fantastiskt team.
Maria Eriksson - För att du hjälpt oss att hitta Dennis och Wilma.
Dennis och Wilma - För att ni är mer än vi någonsin kunnat hoppas på. Ni är underbara!

dagens låt får bli den som bär samma titel som filmen vi jobbar med.

Dagens låt

Troublemakers - Varför lyser inga stjärnor